Ливърпул е само на крачка от привличането на топ трансферната си цел през януарския трансферен прозорец. Колумбийската перла на Порто Луис Диас се е разбрал с „мърсисайдци“ за личните си условия и ще парафира 5-годишен договор с английския клуб.

Италианският журналист Фабрицио Романо съобщава в Туитър, че Ливърпул и Порто дооформят последните детайли по сделката и подготвят документацията, за да може трансферът да се осъществи до понеделник, когато ще затвори зимният трансферен прозорец.

Снощи Диас игра за Колумбия срещу Перу в решителна световна квалификация, но родината му  загуби с 0:1 и значително намали шансовете си за класиране на Мондиал 2022. След срещата колумбийците заминаха за Аржентина, където е следващият им мач. Именно там Диас трябва да се срещне с делегация на Ливърпул и да му бъдат направени задължителните медицински изследвания.

Твърди се, че Ливърпул ще плати 45 милиона евро на Порто плюс 15 милиона бонуси за правата на крилото. 25-годишият Диас  има 16 гола в 28 мача във всички турнири от началото на сезона.